Novosti

Korčula – Međunarodno natjecanje u triatlonu – Mario Kos na postolju

Član Udruge branitelja Dubrovnika Mario Kos nastupio je 28. travnja 2018, godine na 8. Korčulanskom triatlonu “Izazov Marka Pola” u konkurenciji više od 100 licenciranih natjecatelja iz cijeloga svijeta (Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske, SAD-a i Njemačke).

Natjecanje je organizirao Grada Korčule, Turističke zajednice Korčule, Palače Lešić Dimitri i HTP-a Korčula u surdanji s Triatlon klubom Split.

U ukupnom poretku, u kategoriji olimpijskog triatlona najbolji je bio Slovenac Matija Meden iz KM Maribor, drugo mjesto osvojio je Hrvat Marin Koceić iz TK Swibir, a treće Dejan Patrčević iz TK Petar Zrinski. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Klaudia Sebok iz Mađarske, druga je bila naša Sonja Škevin iz TK Swibir, a treća Maja Bonačić, također iz TK Swibir.
U ukupnom poretku u kategoriji sprint triatlona prvo mjesto osvojio je David Pollock iz TK Swibir, drugo Marijo Kušar iz TK Dubrovnik, a treće Reuf Džinović iz BiH. U ženskoj konkurenciji prva je bila Petra Koceić iz TK Split, a druga Korčulanka Mateja Vojinović iz TK Swibir.

Mario Kos je u ovakvoj izuzetnoj konkurenciji postigao izvrstan rezultat u svojoj kategoriji (50+), nakon vrijedno odrađenih priprema i velikoga uloženoga truda popeo se na pobjedničko postolje kao treći. Otplivati, zatim odvoziti biciklu i na kraju otrčati ovoliko kilometara znak je izuzetne volje i za svaku je pohvalu a nadamo se da će ovaj primjer i druge članove, članice UBD i njihove obitelji potaknuti na bavljenje sportom u našoj Sekciji rekreativno a i natjecateljski. Mogućnosti su nam otvorene potrebna je samo dobra volja.

Čestitamo Mariu, koji ostvarivši ovakav uspjeh trenutno predvodi našu skupinu aktivnih sportaša amatera UBD, uskoro očekujemo njegove nove pobjede, ali i izvrsne rezultate ostalih naših članova.