Novosti

Hvala vam hrabri ljudi

Povodom požara sa izuzetno teškim posljedicama i tragedije, koja se dogodila u HE Plat, osjećamo za potrebnim, uz sve ostale njihove kolege, istaknuti i branitelje, koji su sudjelovali u intervenciji i potraživanju za trojicom djelatnika HEP-a, koji su izgubili živote.
Hvala svima koji su sudjelovali u pothvatu gašenja, spašavanja i traženju unesrećenih u teškoj tragediji:
djelatnicima HE Plat, MUP-a, svim Vatrogascima, roniocima, DUSZ-e, Gorskoj službi spašavanja, Crvenoga križa, Obalnoj straži i posadi helikoptera, medicinskom osoblju na terenu i u dubrovačkoj bolnici, svim drugim popratnim službama i građanima, koji su se uključili u potragu.
Uložen je ogroman trud i napor u nastalim izvanrednim okolnostima.
Možda je najbolje pogledati video prilog u kojemu Nikša Ivančević i Maroje Capurso govore o tome koliko je teška bila zadaća tima ronilaca iz Vatrogasne postrojbe i Ronilačkog kluba Dubrovnik. Svi su zaslužili priznanje. Treba naglasiti da je u akciji pretraživanja od početka izravno sudjelovao član Ronilačkog kluba Dubrovnik i član Izvršnoga odbora UBD Branimir Petrak. Kao što se može vidjeti u prilogu, preuzetom od Dubrovnik TV net-a, radi se o ljudima velike hrabrosti i izuzetne skromnosti, kojih djela govore više od riječi.
Obiteljima onih koji su izgubili živote, našim suborcima, koji su dali svoje sinove i članove obitelji, na poslu za dobrobit svih nas, iskrena sućut.