Novosti

Aktivnosti članova Izvršnog odbora i podmladka UBD i najave skorih događanja

Ljeto na izmaku je proteklo u aktivnostima članova Udruge branitelja Dubrovnika, o kojima smo izvještavali a vrijedi nabrojati i nove, održane i one u tijeku.

Predstavnik podmlatka UBD Damir Trojić je 28. rujna sudjelovao u aktivnosti uređenja okoliša, za koju nam je poziv uputio i primjereno sve organizirao Rezervat Lokrum.

30. rujna započeli smo s uređenjem spomen obilježja u čast braniteljima na Gromači, dobar posao su napravili Periša Obradović i Drago Maškarić a kroz skoro vrijeme započeto ćemo dovršiti i spomenik dovesti u puno bolje stanje.

1. listopada nekolicina članova UBD, sudionika bitke, kod Čepikuća sudjelovala je u obilježavanju njezine 28. godišnjice, povodom čega je održana misa zadušnica u crkvi na Trebinji za sve poginule i za nedavno preminulog sudionika (zapovjednik desetine)¸ člana UBD Matu Brajkovića.
U sklopu obilježavanja ovog za Dubrovnik važnog dana, navečer, otvorena je izložba u Lazaretima “Da se ne zaboravi-Dubrovnik a scarred city”. Simbolično su je otvorili ,među ostalima, podpredsjednici UBD Zvonko Koštro, Dubravko Čikor i član Izvršnog odbora Robert Anđušić.

Dobili smo poziv od Grada Dubrovnika povodom obilježavanja 16. obljetnice otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika, 5. listopada (subota) 2019. godine, prema utvrđenom:
11,00 – odavanje počasti i polaganje vijenaca kod spomen obilježja na Osojniku
12,30 – Sveta misa za branitelje u crkvi sv. Jurja na Osojniku

Ovom prigodom možemo upoznati članstvo i o pozivu Dubrovačko-neretvanske županije povodom obilježavanja Dana Državnosti, kojom prigodom  je istaknuto:
7. listopada (ponedjeljak) u 09,00 sati  bit će polaganje vijenaca kod Spomen obilježja na groblju Boninovo,
8. listopada (utorak) u 18,00 sati služit će se misa zadušnica u dubrovačkoj katedrali.

Članovi sportske sekcije UBD su aktivni na više polja, Igor Rački, Paulo Vlašić i Marko Mujan sudjelovali su od 20. do 23. rujna s članovima ekipe lađara Vid i veterana 4. gbr na tradicionalnoj utrci lađa na rijeci Bosut u sklopu manifestacije Vinkovačke jeseni.
Članovi posade jedrilice “Lero” JK Orsana, naši Ivo Kvestić i Branimir Petrak pobijedili su u svojoj grupi na Šoltanskoj regati, a bili drugi na Regati hrvatskih mornara u Makarskoj. 5. listopada (subota) nastupaju na tradicionalnoj, našoj najpoznatijoj regati Mrduja.
Najtrofejniji dubrovački auto klub DuRacing, kojemu je na čelu podpredsjednik UBD Dubravko Čikor ovaj vikend, 5. i 6. listopada (subota i nedjelja) organizira brdsku utrku Dubrovnika, na stazi Komolac-Brgat. Utrka je posljednja i odlučujuća za ukupnu pobjedu u protekloj takmičarskoj sezoni. Svima želimo puno sreće, a najboljima da pobijede.

Obavijest:
Sportska sekcija UBD kreće s treninzima, koji se održavaju  ponedjeljkom i srijedom od 15,00 sati u dvorani u Dubrovačkoj bolnici (iznad vrtića). Pridružite se.