Novosti

Zbirke pjesama Marijana Almaša “Ova bi vas ruka pomilovala” u Dubrovniku

Mnogi se začude, kad čuju o nekome, koga ne znaju da piše pjesme a da se, uz to, radi o invalidu teško stradalom tijekom Domovinskog rata od neprijateljske granate. Što ne bi čudilo i nas, koji ga poznamo, jer detalj o njegovom stvaralačkom pjesničkom opusu nisam znao. Bili smo uvjereni da će subota proći po planu, ali zbog jake bure poznata “Mrduja” je odgođena za nedjelju. Uspjeli smo i Ivo i Brane i Ivan i Žan osvojiti prvo mjesto u skupini s “Lerom”, ali ovaj put ne i sresti velikoga Marijana.
Marijan Almaš nije prvi put u Dubrovniku, prije dvije godine (2017) u kolicima je prošao cijeli jug Hrvatske i na Srđu pao ničice pod Križem s ogromnom dušom, koja nas je sve razgalila i ulila nam novu snagu, vjeru i ljubav, jer takvu sliku se ne može opisati. Nije se ovaj put imao vremena naći ni sa svojim kolegom i bratom po hrabrosti za život Ivicom Devčićem, tako da ćemo jednom prigodom trebati sve ponoviti.
Koja je to inspiracija, ta njihova hrabrost dati dio sebe i danas davati cijeloga sebe. Što kaže osjećaj iz dubine. Izgovara jednu riječ, Ponos!
Promocija treće zbirke pjesama, koju je napisao naš Marijan Almaš – Kiso, “Ova bi vas ruka pomilovala” održana je  30. rujna u dvorani “Svetog Ivana Pavla II” u samostanu Sv. Klare, na čemu možemo puno zahvaliti i članu UBD Zoranu Joviću.
Marijan Almaš je rođeni Vukovarac, dragovoljac Domovinskog rata stradao u Bogdanovcima, 100% Hrvatski vojni invalid I kategorije bez obje noge i jedne ruke. Živi u Vinkovcima. U ona teška vremena, kao i danas nama je na ponos i divnim djelima sebi na Čast.

p.s. na fotografiji Marijan je u sredini, kao poveznica jedne izuzetne priče o zajedništvu, Bogu i Hrvatima.
Snimku promocije zahvaljujući gospođi Mariji Đurović možete pogledati na društvenoj mreži facebook na poveznici:

Publiée par Marija Đurović sur Dimanche 30 septembre 2018