Novosti

Načelnik GS OSRH Mirko Šundov obišao jug Hrvatske

Danas je, u sklopu studijskog putovanja, područje odvijanja bojnih djelovanja tijekom oslobađanja juga Hrvatske od Cavtata do punte Oštro (Prevlaka), obišao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov sa svojim suradnicima i drugim predstavnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Članovi UBD Đuro Šabadin i Marko Mujan, i Udruge branitelja policije Dubrovnik Ante Vulić sudjelovali su prošlih dana s časnicima iz prethodnice u pripremama, a po tom jutros sudionicima studijskog putovanja prezentirali stanje i događanja iz toga ratnog vremena.
Ovo studijsko putovanje u Dubrovačko-neretvansku županiju upriličeno je povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, kako bi se sudionici podsjetili, a neki od zapovjednika, koji svoje vojne dužnosti nisu obnašali u ovim krajevima upoznali o načinima ratovanja na južnom bojištu.

Načelnik GS OSRH Mirko Šundov je svim dubrovačkim braniteljima čestitao 6. prosinca, Dan dubrovačkih branitelja i iskazao zadovoljstvo i želju da se ovakva suradnja i razmjena iskustava visokih časnika Hrvatske vojske i onih koji su danas u pričuvi i miru nastavi u buduće.