Novosti

Obilježavanje godišnjice pogibije Josipa Jovića prve žrtve u Domovinskom obrambenom ratu

U organizaciji i na poziv naših prijatelja iz Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. već tradicionalno, predstavnici UBD su i ove godine bili na Plitvicama, povodom obilježavanja 28. godišnjice pogibije prve žrtve u Domovinskom ratu, redarstvenika pok. Josipa Jovića.
Iz Dubrovnika smo krenuli rano u jutro 30. ožujka 2019. godine i prvo zastali u mjestu Aržano u općini Cista Provo, gdje smo posjetili grob junaka Josipa Jovića, položili vijenac i upalili svijeću.
Nakon toga smo obišli Visovac u Nacionalnom parku Krka,  izvrsno primjeni od tamošnjih franjevaca, koji su nas upoznali sa svim znamenitosima i zanimljivim detaljima iz povijesti njihovog samostana Majke od Milosti i Crkve Gospe Visovačke.
Navečer smo stigli u Lički Osik, gdje smo lijepo ugošćeni, a vrijeme proveli u obilasku mjesta i druženju s bivšim kapelanom PU Dubrovačko-neretvanske don. Ivom Borićem.
Sutra, nakon mise krenuli smo prema nacionalnom parku Plitvička jezera, gdje se na mjestu pogibije Josipa Jovića održala Središnja komemoracija u spomen Njemu, kao prvoj žrtvi Domovinskog obrambenog rata.
Vijence su položili najviši državni dužnosnici i njegovi suborci sudionici akcije, kao i ostale udruge i institucije.
U ovoj prigodi posebno smo počašćeni susretom i vremenom, koje je za nas, i  značajna pitanja članova UBD, izdvojio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
Nakon komemoracije uputili smo se natrag prema Gradu i zahvalili prijateljima iz Policijske udruge branitelja, sa željom da tradiciju nastavimo, i da dogodine ponovo naši predstavnici sudjeluju u ovom hodočašću i odavanju počasti.