Novosti

Podmladak UBD u obilasku najzapadnijeg dijela Južnog bojišta

Tradicije treba čuvati, održavati, a veze branitelja i mladih nam sljednika jačati.
Naši prijatelji i suborci iz 114. “Omiške” brigade, gospodin Željko Gojsalić i ostali, na proteklom susretu, kod spomenika u Mokošici, iskazali su želju da im se iz UBD pridružimo u obilasku Stolova, Hutova, i s našim barjakom sudjelujemo na tradicionalnom hodočašću Kraljici mira u Hrasnom, koje se održava već 40 godina.
Kako je ovih dana bilo i drugih događanja i aktivnosti. Dan Dubrovačko neretvanske županije na kojemu je IO UBD predstavljao naš član Periša Obradović, planirana završnica regate Orsana, koja je zbog vremenskih uvjeta odgođena, ipak se obilazak najzapadnijeg dijela Južnog bojišta mogao realizirati.
Kud bolje prigode da u njemu sudjeluju najmlađi pridruženi članovi, koje su predstavljali Damir Trojić i Igor Rački.
Oni su pokazali volju, ozbiljnost i dostojno pronijeli barjak UBD, na mjestima pogibije ratnicima zapalili svijeće, učili i upijali sve što su čuli i vidjeli, i zaključili da im je ovaj doživljaj bio izuzetan.
Kao što nas obilaze suborci iz bližih i daljih krajeva Hrvatske na povijesno značajnim mjestima za obranu Grada i oslobađanje Juga Hrvatske, tako i mi imamo prilike to uzvratiti u zajedništvu na skroman način i iskreno.
Tijekom druženja i obnavljanja memorija na vrijeme Domovinskoh obrambenog rata upućena nam je pozivnica da prisustvujemo i sudjelujemo u programu 38. obljetnice utemeljenja 114. brigade HV, a vjerujemo da će nam obaveze i mogućnosti u ovoj prigodi biti saveznik.