Novosti

Ivo Kvestić najbolji jedriličar – Lero pobjednik sezone JK Orsana 2018-2019

Nakon završetka sezone zimskog regatavanja posada jedriličarskog kluba Orsan, član Izvršnog odbora  i predsjednik sportske sekcije UBD Ivo Kvestić ima razloga za dvostruko slavlje. On i Denis Vukas, kao najbolji klubski skiperi osvojili su pehare za uspijehe u protekloj godini dana, ali to nije sve. Ivo je sa svojim brodom i posadom, u kojoj redovito sudjeluju članovi UBD, po drugi put za redom osvojio prestižnu titulu i prvo mjesto u zimskoj ligi 2018-2019 godine.
U posljednjem kolu lige, protekle nedjelje 19. svibnja, bilo je dovoljno završiti utrku, jer je prvo mjesto već osigurao, ali njegov Lero i u ovoj prigodi ulazi u cilj na visokom drugom mjestu čime je otpalo bilo kakvo iznenađenje.
Najbolje se sve vidi na priloženim fotografijama i kratkom video uratku, a u završnici je posadu osvježila jedna od djevojaka, studentica na razmjeni iz Njemačke, koja se uskoro vraća svojoj kući, gdje inače jedri na mirnijim jezerskim vodama.
Svakako sezona je za Iva tek počela, on nastupa s posadom Orsanovog krstaša Dubrovnik na Svjetskom prvenstvu, koje se uskoro održava u Šibeniku, dok će Lero pričekati toplije dane i sudjelovanja na prestižnim domaćim regatama.