Novosti

Predstavnik UBD na otvaranju jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara

Svečanom otvaranju ovogodišnjih jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara ispred Udruge branitelja Dubrovnika nazočio je član Izvršnog odbora UBD Denis Tešanović u društvu sa suprugom Mirjanom.

U ovoj prigodi izdvajamo dio govora gradonačelnika Mata Frankovića, koji je ocijenjen koliko uspješnim, toliko i izuzetno znakovitim:

” Događanja u društvu ne smijemo promatrati samo sa strane. Trebamo djelovati i to što prije.
U ovoj obljetničkoj prigodi bih i sebe i vas pozvao da promislimo kako ne pasti u zamku od tezora i kako zadržati i živjeti prave vrijednosti, kako u umjetničkom stvaralaštvu tako i u svakodnevnom životu. Time će nam naš dubrovački i hrvatski prozor u svijet ostati čist i cjelovit usred svih oluja od tezora.
I sve je samo na nama. Mi smo ti koji ćemo odlučiti hoćemo li zbog tezora srušiti sve oko sebe ili ćemo mjerom pokazati i dokazati kako smo zaista baštinici naših starih. Onih koje je mjera i mudrost očuvala na ovoj hridi gotovo pet stoljeća. Samo mi odlučujemo. Nema izlika, nema opravdanja I nema življenja na staroj slavi i po starim, nekada uspješnim, a danas prevladanim receptima.”

Denis nam je omogućio fotografiju, koja ilustrira ovaj kratki osvrt na otvaranje, ali i izvanredni snimak u prilogu , a on govori sam za sebe i pobuđuje najviše osjećaje svih onih, koji su davali i daju svoj doprinos slobodnom, boljem Dubrovniku za ljude nazbilj i sve male koji dolaze.