Novosti

Obavijest i upute protiv širenja COVID-19

Poštovani članovi Udruge branitelja Dubrovnika, prijatelji UBD, suborci, držimo primjerenim u ovim okolnostima borbe protiv širenja virusa COVID-19, od kojega nije pošteđena naša sredina, dati jednu kratku obavijest.
Udruga je na vrijeme izvršila obavezu održavanja  Godišnje izvještajne skupštine. Izrađena su  Financijska izviješća Projekata realiziranih u prošloj godini i predana Županiji i Gradu.
Unatoč stisci i okolnostima, dva projekta za 2020. godinu upućena su Gradu, a jedan u posljednjem trenutku i Županiji, tako da su sve naše uobičajene obaveze, sukladno planovima obavljene, kako je to dogovoreno na prethodnom sastanku Izvršnog odbora UBD.
Za sad nema razloga da se Izvršni odbor sastaje, prostorije udruga u Hladnici su zatvorene, a određene aktivnosti mogu sačekati. Sve eventualne potrebne dogovore i usaglašavanja obavljat ćemo putem društvenih mreža, na uobičajeni način. Dio naših članova, koji su inače istaknuti u društveno korisnom radu i aktivnostima djeluju kroz sustav u određenim tijelima, društvima, kroz Civilnu zaštitu, Crveni križ, i po potrebi  će se, sukladno razvoju okolnosti, i ostali uključiti samostalno prema svojoj voljnosti i mogućnostima
Udruga branitelja Dubrovnika u nekim složenijim okolnostima ima određene potencijale, i ukoliko osjetimo da postoje potrebe iskoristit ćemo ih, organizirati se i pomoći, iako se nadamo da za to neće biti razloga i da će uskoro postojeća opasnost prestati.
Kako je to rečeno službenom crtom vođenja, ništa nećemo poduzimati na svoju ruku nego isključivo u koordinaciji s Gradom i Županijom, sa kojima imamo kontakte, a pri tom napominjemo i redovnu otvorenu suradnju s ostalim prijateljskim braniteljskim udrugama.
Vodite brigu o sebi i svojim obiteljima, susjedima, onima koji vas okružuju u našoj sredini, poglavito starijim osobama, a ukoliko postoji potreba za pomoć ili angažiranje prema braniteljima, koji su također, dijelom, u ovoj kritičnoj skupini, članovi Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti UBD su na raspolaganju, kao i predsjednik, tako da u svakom trenutku možete s nama uspostavit potreban kontakt i mi ćemo napraviti što je u našoj mogućnosti. Želimo vam zdravlje i svako dobro.

Prezentacija Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti:
https://drive.google.com/file/d/160N8udiXhv3YcN6DNGJ4tWxeJJkB6CB3/view

Potrebne informacije i kontakti Grad Dubrovnik:
https://www.dubrovnik.hr/covid19-coronavirus-stanje-obavijesti