Novosti

Javno Priopćenje UBD u svezi istupa Predsjednika Republike Hrvatske

Predsjedniče Zorane Milanoviću, malo ste u poslu, ili nam mediji Vaše djelovanje za Narod, i radne pobjede, namjerno slabo i nikako prezentiraju, što i ne bi bilo neko čudo s obzirom da niste na vlasi nego “samo“ u vlasti. Unatoč tomu ima dana, kad vam se dogodi, da pored Predsjednika Vlade, dođete u prigodu i do glasa. I kad se to događa ispod, ali ne i iza maske, progovorite o novijoj povijesti Hrvatske, kao, mjerodavan s točke gledišta jedne od sljedbenice politike Saveza komunista Jugoslavije, sramoteći ponajprije sve bivše članove te partije, kojima je bila bliža Hrvatska od totalitarne tvorevine, koja je zarobila i silovala ju uporno, skupa s nama vazda buntovnima i propitujućima, koji smo na svoje došli 1990-tih. Željeli smo oduvijek promjene, kao što to želimo i danas, pokazali smo znoju i krvlju to tijekom obrane i stvaranja slobodne Države Hrvatske, koje je u punom jeku, a trajat će dok god je Bog s nama, koji mu se obraćamo za pomoć protiv antikrista. Dakako Vi ste zalutala “ovca“ i samo jedan od kamenčića u čizmi, koju smo (možda samo na kratko) zamijenili cipelom. Sjetit ćete se Vi, nije ovo prvi put da ste pali u Dubrovniku, a neće biti ni posljednji skupa sa Sanaderom, Josipovićem, Karamarkom, a Mesić visi u Gradskoj vijećnici jer ga Tuđman poslao konvojem u Dubrovnik. Visi, ali malo tko obraća pozornost na njegov lik i djelo… i Australske donacije, pored dilanja transkripata Onoga tko je zaslužan što je počašćen pažnjom. Izborom za počasnog građaninom Grada, u transu sjećanja, na rat, što ga izbornici, u glavnom, izravno nisu doživjeli. Sve namjere čelnika ovakve Vrhuške u Hrvata, što glasne, što šutljive, nagovijestile nam ”lavljom rikom” pravo lice slugana nove Junošoslavije. Ali gospodo i drugovi, niti je išlo niti če ići!
Tekovine Domovinskog obrambenog rata, zapametite, nikad nećete uspjeti srušiti, ni ploče njegovim junacima poskidati jer za takvo nešto nemate kredibiliteta ni autoriteta. Što ste premještali premještali ste. Totalitarizam u Hrvatsku  vratiti nećete, a ni prešetavati se, dok mi u Domovima čučimo, jer se to Novom svjetskom poretku podvalom prohtjelo. Gotovo je s virusom Krune, uhvatite se posla i omogućite građanima Hrvatske da rade i djeluju. Za ono što ste,… u Jasenovcu od napuhanih brojki,… rekli, sram vas i stid bilo. Jasenovcu koji je dio priče, stožerni kamen stavljanja krivnje na sve Hrvate, koji bi suverenu Državu, i to od koga, od sljednika politike mnogostruko većih  zločina umotanih u crveni celofan.
Jednom je napisano o zapostavljanju pripadnika HOS-a:
„Po ‘stručnjacima’ odgojenim u Titino doba nema brige za legaliziranje četničkog pokreta danas kad velikosrba u njegovim redovima ima otvoreno, nego se priređuju ispraćaji i dopušta odlazak u zaborav (smrt) onima koji su dali znoj, krv i ljubav za Hrvatsku. Nitko ih više u Hrvatskoj, po ‘stručnjacima’, ne smije slaviti i javno im to iskazivati. Oni su im dali jasnu mogućnost da mogu. Što mogu? Pokapati svoje nove mrtve i tako se po ‘Zakonu’ lišiti ponosa i svoje prošlosti utkane u budućnost i budući život”, i još,…
„Braćo po oružju ma gdje bili… Ako se niste od svoje subraće odmetnuli i niste ‘prilagodili’ vremenima, u kojima je na najvišoj cijeni izdati svoga Brata, iz srca vam nitko ne može iščupati to da ste bili a stoga i ostanite i bez vike i bez straha ponosni i za Dom spremni mrijeti. Bog nas je čuvao i čuva i ostavio nas je na životu jer ima razloge.“
Ako nije jasno, onda da dopišemo i „Viribus unitis“, jer Zenge, Mupovci, Specijalci, Hrvatski Mornari i Zrakoplovci skupa  s Hosovcima su jedno.
Što Vama i takvima, koji progovarate, dok se Vaši su šetači drže one, kažu pametne: „Šutnja je zlato “, možemo p0ručiti.
Sve Vas pozdraviti s onim terminalnim oblikom ”drugarskog“ pozdrava iz Top liste nadrealista, famoznim Zdravo, uz dodatak… Razguli kad su u pitanju, kao ovaj put, Spomenici palim braniteljima Domovinskog obrambenog rata.

Izvršni odbor Udruge branitelja Dubrovnika