Novosti

Poruka oca poginulog Gorana Kliškića

Prolaze godine ali branitelji koji su položili svoj život za oslobađanje juga Hrvatske, kao što je to uradio hrabro Goran Kliškić nikad se ne zaboravljaju.
Njihova rodbina, prijatelji i suborci teško podnose nedavne provokacije pod krinkom umjetničke slobode, a u svrhu veličanja jednog od najgorih totalitarizama. To je ponukalo njegovog oca Ratomira, poznatog opernog pjevača, da progovori o simbolici te crvene petokrake, što smo u prigodi objaviti na stranicama UBD, na čemu zahvaljujemo našim prijateljima braniteljima iz Splita, poglavito Ivici Bubiću.

Evo cijelovite objave poruke koju je uputio gospodin Ratomir:

Ratomir Kliškić: Ova crvena zvijezda ubila je moga sina Gorana:

Otac poginulog hrvatskog junaka Domovinskog rata Gorana Kliškića poručuje svima onima koji veličaju ovu crvenu zvijezdu:

Gospodine Barbir, ako je vaš stric pod ovom crvenom zvijezdom poginuo boreći se protiv talijanskih fašista i njemačkih nacista, kako se hrvatska Rijeka ne bi zvala Fiume, moj sin Goran poginuo je od iste ove crvene zvijezde boreći se protiv velikosrpskog fašizma, kako hrvatski Dubrovnik ne bi postao srpski, a granica sa „velikom srbijom“ bila na liniji Virovitica – Karlovac – Karobag.

Vi uporno negirate onu tamnu stranu ove crvene zvijezde pod kojom su u Domovinskom ratu izvršeni teški zločini nad Hrvatima i drugim građanima Lijepe naše, a tisuće hrvatskih ratnika položili svoje živote za demokratsku i europsku Hrvatsku.

Kao čovjeku i katoliku, žao mi je gospodine Barbir žrtve vašeg strica koji se borio za Titovu Jugoslaviju, no ideologija za koju se borio Vaš stric, je nas Hrvate jako, jako i skupo koštala! Cijenu najbolje znamo mi roditelji koji smo ostali bez svoje djece. Naše rane su još svježe, ali smo neizmjerno ponosni što ideologija nije bila pokretač našim herojima, već borba za svoje obitelji, svoj narod, svoj Split.

Borba za Domovinu Hrvatsku i slobodu svih nas, a za koju su hrvatski ratnici najzaslužniji.

Ratomir Kliškić