Novosti

UBD dovršila uređenje spomenika braniteljima na Gromači

Danas 5. studenoga 2020. godine obavili smo drugi i završni dio uređenja spomenika braniteljima na Gromači. Poslužilo nas je ugodno i sunčano vrijeme što se može vidjeti i na fotografijama. One svjedoče i novom,  zanovljenom izgledu spomenika, slova na njemu su sad vidljiva, kameni rubnik više nije okrnjen, rubovi od kamenih traka sad uredno okružuju staklene plohe na podu. Periša Obradović, koji je uz pomoć Draga Maškarića dovršio njihovo postavljanje, pripremio je i lanac, te ga pričvrstio i sad je sve na svom mjestu.

Članovi Izvršnog odbora UBD su na ovaj način uz potrebne pripreme, u dva navrata, uložili svoje vrijeme, i potrudili se uz suradnju domaćina Marka Margaretića, završiti jedan od projekata unatoč činjenici da u ovoj godini zbog poznate situacije s Corona virusom za tu namjenu nismo dobili sredstva.
Nešto kamena, koji je bio potreban poklonio nam je Nikša Đanović iz Visočana.
Eto naši suborci, a i mještani, koje smo susretali pomogli su, a posebno je lijepo osjetiti njihovo odobravanje i spremnost izaći u susret. Mi ćemo kako nam budu mogućnosti dopuštale s projektom obnove i održavanja spomenika iz Domovinskog obrambenog rata nastaviti i u buduće.