Novosti

Osojnik godišnjica 2021

05. listopada 1991. godine, je dan se kod spomenika poginulim braniteljima na Osojniku položu vijenci i pale svijeće. Poimenično su spomenuti svi branitelji koji su na ovom području dali svoje živote tijekom Domovinskog rata. Prethodno se mala skupina pripadnika ZNG iz 1991. godine i rodbina našla spontano i zapalila svijeće na mjestu pogibije zapovjednika obrane Osojnika Žarka Lauca, ujedno i njegovog prvog poginulog branitelja.
Važno je radi budućih generacija svjedočiti o hrabrosti ljudi koji su položili svoje živote u obranu domovine rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.
Zamjenik župana Joško Cebalo također je istaknuo kako je potrebno iskazati poštovanje i zahvalnost prema svim poginulim braniteljima na širem području Osojnika, onima koji su dali svoje živote braneći svoj dom i krajnji jug Republike Hrvatske.
Predsjednik Udruge poginulih hrvatskih branitelja Dubrovnik Vide Prce jje rekao kako smo tužni, ali i ponosni na ono što su naši sinovi učinili i zbog čega treba gajiti sjećanje na njihovu žrtvu.