Novosti

Obilježena godišnjica početka obrane od općeg napada na Dubrovnik

1. listopada 1991. godine, započeo je planirani napad srpskih i crnogorskih snaga na cijelo područje tadašnje općine Dubrovnik svim raspoloživim sredstvima s kopna, mora i iz zraka .

Malobrojne postrojbe u obrani pružile su izuzetan otpor napadaču i nanijele mu značajne gubitke zaustavivši ga u planiranom brzom prodoru i osvajanju juga Hrvatske.

Početak ove herojske obrane Grada, koji nije pao, obilježen je programom „Da se ne zaboravi“. Podpredsjednik UBD Periša Obradović i članovi udruge Željko Kordić i Dragan Klepo su položili vijence i zapalili svijeća poginulim braniteljima i stradalim civilima na gradskom groblju Boninovo i kod Spomen križa na Srđu.

Počast hrabrim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu iskazali su i predstavnici Grada, Dubrovačko-neretvanske županije, i ostalih braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Molitvu na Srđu predvodio je katedralni župnik don Marin Lučić.
Poginulima na moru odana je počast spuštanjem vijenca u more s broda Tirene gruškom akvatoriju.  

Istoga dana dio članova UBD sudjelovao je na Svetoj misi na Trebinji i na druženju u Ravnom povodu pobjede nad neprijateljskim snagama, koje su prije 31 godinu napale Republiku Hrvatsku kod mjesta Čepikuća u Dubrovačkom primorju.