Novosti

Obnovljene i uređene spomen ploče poginulim braniteljima u 2023. godini

Udruga branitelja Dubrovnika i u ovoj godini je sukladno Programu koji omogućava Grad Dubrovnik radila na obnovi i uređenju spomen ploča braniteljima na mjestima pogibije.

Nakon što je detektirano da se nalazi u slabo prepoznatljivom stanju na inicijativu Mihajla Vukovića realizirali smo spomen ploču na Babinom Kuku poginulom branitelju Đevatu Rašiću.

Prije:

Nakon uređenja:

Budući je s vremenom izblijedjela boja sa natpisa na spomen pločama Mariu Pezzi i Željku Putici napravili smo akciju na Bosanci i doveli uh u primjereno stanje onako kako trebaju izgledati.

Prije:

Tijekom uređenja:

Nakon uređenja:


Na inicijativu našeg člana Bara Kristovića (dolje na fotografiji) a po pozivu Braca Elezovića odlučili smo se za obnovu ploče braniteljima Mihu Klaiću i Radi Raduloviću pripadnicima 39. inženjerijske bojne Dubrovnik, koja se nalazi na putu prema Golubovom kamenu, koji nije nikad dovršen nakon njihove pogibije.

Prije obnavljanja:

Tijekom obnavljanja -zamjene:

Nakon obnavljanja-zamjene:

Ovu godinu bi još izradili novu spomen ploču za postavljanje na mjesto pogibije poginulog branitelja Ranka Bongvarda na brdu Zec iznad Stona, što je u fazi realizacije.

Video napravljen tijekom radova na obnovi spomenika: