Briši Novosti

UBD na obilježavanju Dana Dubrovačko neretvanske županije

Na gradskom groblju Boninovo kod Spomen-križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u u povodu obilježavanja 31. obljetnice Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njenog zaštitnika svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima je odao počast svim poginulim i stradalim braniteljima i civilima Domovinskog rata kod Spomen-križa na groblju Boninovo u Dubrovniku.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika i saborski zastupnik Mato Franković vijenac je položio kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora uz njega su vijenac položili predsjednik Gradskog vijeća Matko Potrebica.

U Kazalištu Marina Držića održana je svečana sjednica županijske Skupštine na kojoj su prisustvovali brojni visoki uzvanici među kojima su nazočili domaćin župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Branko Bačić, gradonačelnik Grada Dubrovnika i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mato Franković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Petar Čović, državni tajnici i mnogi drugi uzvanici.
Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrada za doprinos ugledu i promociji DNŽ-a u zemlji i svijetu dodijeljena je Pavu Orepiću i Mandolinskom orkestru KUD-a Metković. Nagrade za iznimna postignuća dodijeljene su Nevenu Faziniću, VK Neptun Dubrovnik, Caritasu Dubrovačke biskupije, kao i Udruzi Radost iz Ploča. Nagrada za životno djelo dodijeljena je posmrtno profesoru Nikoli Miroševiću.
Nakon svečane sjednice Županijske skupštine održao se svečani objed u hotelu Excelsior. 

Udrugu Branitelja Dubrovnika u ovoj prigodi predstavljali su predsjednik Marko Mujan, potpredsjednici Periša Obradović i Zvonko Koštro.