Novosti

Obilježen Dan Državnosti, UBD na obilježavanju u sjedištu DNŽ u Dubrovniku i u Čari na Korčuli

Uoči Danu državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 30. svibnja, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima je odao počast svim poginulim i stradalim braniteljima i civilima Domovinskog rata kod Spomenika pobjedi na lokaciji Vjetreni Mlin u Dubrovačkom Primorju, a potom i kod Spomen-križa na groblju Boninovo u Dubrovniku.


Počast braniteljima i stradalim civilima odali su u ovoj prigodi i predstavnici Grada Dubrovnika, općina Dubrovačko Primorje, Ston i Orebić, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ispred Udruge branitelja Dubrovnika vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Marko Mujan, potpredsjednik Periša Obradović i član IO UBD Drago Maškarić.


Ususret Danu državnosti u palači Sponza upriličen je i tradicionalni prijem Dubrovačko-neretvanske županije.

UBD na obilježavanju u Čari na Korčuli.

Na sam Dan Državnosti predsjednik UBD je sa svojim domaćinom predsjednikom Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata iz Čare Gordanom Tomićem na Korčuli nazočio svečanom središnjem obilježavanju s programom na kojemu je nastupila naša diva zabavne glazbe Meri Cetinić, domaće otočke klape i kantautori.