Novosti

SPOMEN NA POGINULE IMOĆANE: “Sve se više odlazi od ove priče, kao da nikada nismo postojali!”

Danas se u Trstenom tradicionalno obilježavala 27. obljetnica podizanja spomen obilježja, trajnog spomena palim imotskim vitezovima i 32. obljetnica deblokade Golubovog kamena.

Priča o Golubovom kamenu samo je jedna od svjedočanstava imotskog domoljublja i bitaka na Južnom bojištu. Golubov kamen je bila dominantna kota koja je puno značila obrani Dubrovnika.

Mnogi su branitelji ostavili svoje živote na oltaru domovine, a spomen obilježje poginulim Imoćanima sjećanje je na one koji su dali sve što su imali za našu slobodu i vječni je spomen na neraskidivu vezu dva grada.

Nakon položenih vijenaca i upaljenih svijeća na spomen obilježju palih imotskih vitezova održana je i misa zadušnica u crkvi svetog Vida.

Jedan od imotskih branitelja koji je nazočio ovom komemorativnom skupu je Pero Stjepović.

-Svake godine smo tu, nikada ne treba zaboraviti žrtvu naših branitelja, pogotovo u ovim teškim vremenima kad se sve više i više odlazi od ove priče, kao da nikad nismo ni postojali. Ljudi su tu ostavili svoje živote, nešto najdragocjenije što čovjek ima, svoj život za domovinu. Teški su ovi dani, a sve je veća nebriga prema braniteljima. Svaka čast udrugama koje drže do ovakvih obljetnica, a smatram kako bi i Ministarstvo branitelja moglo više poraditi na tome da se nikad ne zaboravi.

Tekst i fotografija: Dubrovnik Insider

Ispred Udruge branitelja Dubrovnika na komemoraciji su sudjelovali članovi Izvršnog odbora UBD Dinko Tomić i Đuro Šabadin.