Novosti

Udruga branitelja Dubrovnika 2023. u Vukovarskoj koloni sjećanja

Udruga branitelja Dubrovnika je ove godine išla u Vukovarskoj koloni sjećanja sa svojih 12 članova, a nekolicina njih je bila također nazočna došavši u drugim aranžmanima.

Udruga branitelja Dubrovnika, zajedno s drugim dubrovačkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata predstavljalo je 12 članova:
Antun Franić, Stanko Pavlović, Tomislav Margaretić, Toni Kristović, Baro Kristović, Drago Maškarić, Spaso Bilić, Dijana Bilić, Periša Obradović, Marko Mujan, Robert Boroje, Cvijeto Glibota, a nekolicina njih je bila također nazočna u drugim aranžmanima.



Prema utvrđenom Programu državna i druga izaslanstva, odrasli, mladi i djeca hodajući u kilometarskoj koloni odali su počast poginulima i ubijenima u Vukovaru na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Kolonu su predvodile stjegonoše s zastavama Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i 204. vukovarske brigade, hrvatski branitelji Vukovara s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih branitelja Vukovara na čelu s pripadnicima HOS-a koji su branili grad.

Potom su išli Sinjski alkari i povijesne postrojbe, pripadnici Hrvatske vojske s ratnim zastavama postrojbi Domovinskog rata, kadeti Oružanih snaga i Policijske akademije. Iza njih su državni i lokalni dužnosnici, članovi diplomatskog zbora i mnoštvo građana  iz svih dijelova Hrvatske.