Novosti

Tradicionalno je na Srđu zavijorila hrvatska zastava na Dan dubrovačkih branitelja…1991. Dubrovnik je bio komunikacijski odsječen od ostatka svijeta, a odašiljački objekt na Srđu je teško oštećen

U spomen na nesebičnu žrtvu branitelja i krvavog svetog Nikolu, ali i sjećanje na dan kada je pripadnik Specijalne jedinice Grof Darko Vukušić istaknuo bandjeru na brdu poviše Dubrovnika, jučer, na Dan dubrovačkih branitelja članovi Udruge hrvatskih branitelja Dubrovnika uz djelatnike Odašiljača i veza podigli hrvatsku zastavu na Srđu.

Podsjetimo, 1991. Dubrovnik je bio komunikacijski odsječen od ostatka svijeta, a odašiljački objekt na Srđu je teško oštećen.

U čast i slavu svim poginulima a na ponos svim živim hrvatskim braniteljima

U sjećanje na teške ratne dane dane 1991 godine i obrane od srpsko-crnogorsku agresiju na Dubrovnik i okolicu, koju su hrvatski branitelji nadljudskim naporima i žrtvom branili, svake se godine na ovaj odašiljač podiže Hrvatska zastava u čast i slavu svim herojima koji su položili svoje živote u žestokim bitkama protiv srpsko-crnogorskog agresora, koji je na kraju potučen od strane hrvatskih snaga.

Ova zastava se vijori u sjećanje i slavu svim našim poginulim herojima, živima na čast i ponos, što smo na kraju izborili velike pobjede protiv srpskog-crnogorskog agresora i na kraju “Olujom” stvorili našu Hrvatsku, kaže Marko Mujan za naš portal.

Uz djelatnike OIV-a, hrvatska zastava tradicionalno je zavijorila zahvaljujući članovima Udruge branitelja Dubrovnika Marku Mujanu, koji predaje zastavu, Željku Kordiću i Periši Obradoviću.

Tekst: Domoljubni.hr

Foto i video: Dino Čuljkušić i UBD